14. maj 2021.

Kompanija Dijagoninvest priključila se kampanji UNICEF-a „Tako mali da bi u srce stali”

Da gradimo i radimo odgovorno svedočanstvo je nedavna podrška koju je kompanija Dijagoninvest dala velikoj kampanji UNICEF-a pod nazivom „Tako mali da bi u srce stali“. Od 15. aprila grad Kragujevac je opremljeniji za jedan novi inkubator, upravo zahvaljujući kompaniji Dijagoninvest koja se priključila kampanji UNICEF-a pokrenutoj prošle godine, čiji je cilj opremanje i modernizacija neonatalnih jedinica u Srbiji.

Vesna Savić Đukić, šefica za saradnju sa poslovnim sektorom u UNICEF Srbija uručila je inkubator dr Dragani Ristić, načelnici Centra za neonatologiju UKC Kragujevac, a isporuci je prisustvovala i Jovanka Nikolić, predstavnica kompanije Dijagoninvest Novi Sad koja je punim srcem podržala ovu plemenitu kampanju.

U Srbiji se godišnje rodi 65 hiljada dece, od kojih je 4000 rođeno prevremeno, a svakoga dana novih sedam beba zahteva neki vid urgentne podrške. 

Osećam veliko zadovoljstvo, jer danas stojim ovde u ime svoje kompanije Dijagoninvest doo Novi Sad koja dugi niz godina neguje društveno odgovorno poslovanje, prepoznajući različite potrebe našeg društva. Sada smo kroz donaciju inkubatora želeli da doprinesemo poboljšanju demografske slike, da utičemo na poboljšanje našeg društva u celini. Ovo je naša mala podrška u borbi koja ima više aspekata zapravo, od borbe za novi život do borbe za učešće svih nas kako bi Srbija postala bolje i bezbednije mesto za tek rođene bebe, tj. nove članove društva“, izjavila je Jovanka Nikolić. 

Istog dana UNICEF je isporučio ukupno četiri inkubatora u tri neonatalne jedinice u Srbiji u okviru pomenute kampanje. Tom prilikom predstavnica ove organizacije, Vesna Savić, izjavila je: „Zahvaljujemo građanima i kompanijama koji su nas podržali. Mi nastojimo da osiguramo visokokvalitetnu specijalizovanu neonatalnu negu za prevremeno rođene bebe. Iako se u Srbiji beleži smanjenje smrtnosti dece, ispred nas je još dosta rada na opremanju neonatologija i posebno na jačanju kontinuiteta nege između bolnica (jedinice za intenzivnu neonatalnu negu) i službi primarne zdravstvene zaštite, kako bi se obezbedila efikasna podrška prevremeno rođenim bebama u ovom kritičnom periodu njihovog života. Verujem da ćemo u saradnji sa ovako lojalnim partnerima uspeti da uradimo još više kako bismo smrtnost prevremeneo rođene dece sveli na minimum.“

Kompanija Dijagoninvest godinama unazad prepoznaje potrebe zajednice, jer je pored osnovnog domena poslovanja okrenuta upravo njenoj dobrobiti. Do sada je kompanija realizovala dva projekta uređenja dečijih igrališta u Novom Sadu, donirana je računarska oprema osnovnoj školi u Aleksandrovu, kao i računarska oprema i Sony konzole Dečjem selu u Sremskoj Kamenici, dok je na inicijativu vlasnika kompanije, gospodina Aleksandra Vojinova, realizovana i donacija za socijalno ugrožene građane.